27 jan 2008

La Maison.... apres un mois....

The house.
The house.
The house.
What has happened with the house, with is the state of mind of their owners... .
Joy? Happiness? Sadness? Winter depression? Lack of budget? Drilling accidents? Oh God......
All kind of situations that might float around in your "bovenkamer".
Well..........., it is FAN-TAS-TIC!!!!
It feels like home! having a home in the country of the frenchies.......... . Eindelijk dan maar!
On est sur la bonne route, en zo is het maar net.

Er zijn wat plaatjes toegevoegd onder de header "First month in Tha House" (rechtsonder) dus jullie kunnen je eigen "imagination" (je weet wel die fantastische band uit de jaren tachtig met die hele foute pakjes en die knaapjes die er toch echt veel te verwijfd uitzagen (maar waar alle vrouwtjes wel helemaal gek van werden)) uitzetten (voor zover aanwezig) en in de observatie mode (phase 1 van het project plan hoor ik een jeugdige (al is 28 ook zo piep niet meer.....) dame uit, waar woont ze ook alweer (ben nog steeds in afwachting van een adres wijziging.....) kirren van ongeduld.

De conclusie was dus dat er niet slechts moest worden geverfd (hoe naief....), zeker met de wetenschap dat het huis gebouwd is rond 1926 (we zijn in afwachting van de officiele koopakte met alle anexxen waar ook de hele historie van het huis bij zit) maar ook flink wat werkzaamheden.
Ondanks het feit dat onze klus kwaliteiten bijten kijf staan en in omstreken gewaardeerd zijn hebben wij dus beroep gedaan op P.S.F Zuijdwijk B.V., ofwel Peter (dat mogen wij zeggen!).
En ja op de foto`s zien jullie deze meneer (te herkennen aan zijn blauwe bus met kogel gaten) en grote apparaten gebruikend in ons huis banjeren (nee het is dus niet de inbreker (die we overigens nog (niet), knock on wood, hebben gehad) met grote apparaten e.d.. Wij willen kwaliteit, vandaar Peter, en niet een Franse beunhaas. Frans = beunhaas.

Veranderingen zijn dus zichtbaar, na de eerste week, en er rest nog een week om de eerste twee slaapkamers verfklaar te maken.
Volgende maand is het dan de beurt aan de keuken, die inmiddels voor een deel in onze woonkamer in Ikea doosjes staat opgesteld, lastig koken trouwens.... . Was trouwens ook leuk om dat op te halen. Nou meneer, dat is dan 2.5 cbm. Pfffff denk je dan, dat stop ik in m`n broekzak. En het zijn 96 doosjes. Nou, 2 broekzakken dan. En het is 667 kg.
Stilte.
Ernstige stilte.
Hallo?
Hallo meneer?
Gaat het wel meneer?
Meneer U bent zo wit!
Meneer!
MENEER!!!!!

Enfin.
Busje van de Ikea meegenomen, alles in die bus gegooid.
Alles in huis gegooid, is toch groot zat, et voila!

En afwachting van Peter poetsen wij nog wat in huis, halen wat plakband van het plafond............, daar over wat meer de volgende keer........, en draaien nog wat verwarmingsbuizen vast.

Tot later!!!!!!
It is time to go to bed.

Les Deuillois!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi Rick & Carole, quelle superbe maison! Supergaaf jullie nieuwe huis. Bij het bekijken van de hele serie foto's kreeg ik flashbacks van ons huis in het Benoordenhout, Den Haag (bouwjaar 1924). Ik zag de raggels, gipsplaten, nog meer gipsplaten en de verrassingen in het huis die je op het eerste oog zo niet ziet. En met al die ruimte in huis, les bebes peuvent venir ... ou bien les hotes :) Bisou pour Carole de nous 4!

Unknown zei

Hhhhhhhhhhhello! Dat is een heeeeeel mooi huis geworden/aan het zijn/worden!

Fantastisch werk, ik dacht een likje her en der, maar vooral die foto met het kartonnetje tussen de bedrading doet mij ook weer terugblikken op een bepaald huis uit jaren '30 van Rijswijk waar ik toch zeker bijna 3 jaar gewoond heb :)

Dus, housewarming party, op welke dag staat deze gepland?

Lekker genieten met z'n tweetjes, geen mooier gevoel dan als een trotse eigenaar in je eigen huis rondlopen (met een wijnkelder onder je kont).

Cheers et bisou pour Carole zoals ing het mooi zegt!

Anoniem zei

Ziet er goed uit man... ja blijft leuk dat klussen... weet er alles van. Maar aan Peter heb je een goede, weet er alles van.

Ja binnen kort Party Time dus in Frankrijk, ff die wijnkelder plunderen!!!

Tot snel!