26 dec 2007

I like to move it!

Hallo, hallo, hallo!

Tussen de vergaderingen door (jawel in Frankrijk hebben wij het genoegen om op Boxing Day de verplichtingen tegenover onze "chef" te voldoen... wat me dan wel weer de mogelijkheid geeft om met mijn geliefde omgeving to com-mu-ni-ce-ren) even een bericht.
We zitten al 10 dagen op een internet/tv/telefoon kastje te wachten, de zo opgehemelde "Freebox", die me voorlopig slechts beperkingen oplevert, waarmee we dan met de buitenwereld kunnen com-mu-ni-ce-ren. Echter daar dat dus een administratieve ramp is, ondanks het feit dat het een prive instelling is en niet iets van de ambtenarij maar wel de regelgeving van de ambtenarij moet naleven, hebben wij dit magische kastje nog niet in ons nieuwe huis (en kan dus niet internetten en moet dat dus op werk doen).
En over ons nieuwe huis gaat dit berichtje namelijk.

Zaterdag j.l. zijn wij verhuisd en wonen nu op 128 Boulevard de Montmorency, 95170 Deuil la Barre. Bezoek is welkom, maar bel ff want het is wel een beetje lullig als je na 480 km asfalt trappen voor een dichte deur staat... .
We hebben dus vorige week dinsdag de sleutel gekregen, een "etat des lieux" (= rondleiding met uitleg over de CV, sleutels, vervelende buren, snoei momenten voor in de tuin, openbaringen (we hadden werkelijk geen idee meer hoe de "cave" er uitzag), nog meer openbaringen (een huis van bijna 100 jaar uit ('t stamt uit 1926) is zo scheef als het maar zijn kan en heeft wel wat meer nodig dan een likkie verf), waarna we eind van de middag de zeer, zeer gelukkige eigenaren zijn.

En dus 4 dagen later verhuizen. Carole had spit, wat niet echt help kan ik jullie verklappen (voor zo ver dit een ontboezeming is), echter er was hulp van Martine (mijn schoonmoeder, en die dus niet steriotiep is behalve dat ze net zoals d'r dochter is) en Rachid. In 2 ritjes was het werk geklaard en stonden er ineens honderden dozen, kratten, tassen e.d. in m'n huiskamer... .
Leuk joh... .

Echter zaterdag avond heb ik een fijn Nederlands biertje geopend en al dat moois in me opgenomene en de conclusie getrokken dat alles toch maar mooi over was en alles zo'n beetje op de etage stond waar het hoort. Daarna 3 dagen lang alle dozen weer in de handen gehad, verplaatst, geleegd, weer gevuld, verplaatst, enz, en dat alles zo'n vijf keer, en dan schijnt het dat werk en process optimisatie de kernpunten van mijn dagelijkse werk zijn..., we waren overigens wel mega goed voorbereidt en werkelijk alles liep op rolletjes .
Wat gisteravond resulteerde in de gerechtvaardigde conclusie dat alles zo'n beetje staat waar het hoort.

Van het week-end (weer) wat spulletjes kopen, ordenen en kleine dingen doen en dan gaan we volgende week aan de gang met behang ophalen, lambrisering weghalen en dat soort grappen om alles clean te krijgen. Hebben wel een beetje gelazer met de CV, de 2e etage verwarmt niet en de buizen knallen 's nachts (je hebt 't gevoel dat je ergens op een battle fields een dutje probeert te doen) maar dat komt wel goed.

We hebben trouwens nog geen stap in de tuin gezet want ja, er is steeds wel weer wat te doen... .
Heb inmiddels wat foto's gemaakt maar die komen als we thuis internet hebben.

In ieder geval fijne feestdagen en spreek jullie snel!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hé lul man,

dit is dezelfde tekst als op hyves ;)

Anoniem zei

Hi Rik en Carole, Een lekker gevoel zeker dat je jullie eindelijk in jullie droomhuisje zitten! Ben benieuwd naar de foto's en de verhuisverhalen komen erg bekend voor haha..De spullen die nu nog in dozen zitten kan je gewoon erin laten zitten en na een jaar (zonder er in te kijken) weg gooien! x Leontien